Home » Diensten » Chirurgie
Chirurgie
anesthesietoestel

Quasi dagelijks worden in de praktijk operaties uitgevoerd. Deze ingrepen gebeuren uiteraard op afspraak en het is belangrijk dat uw dier nuchter is bij het aanbieden. Onder nuchter wordt hier verstaan 12 uur vooraf niet eten. Water hoeft u uw dier niet te ontzeggen.

Er is een uitzondering op de 'nuchter' regel. Brengt u een konijntje voor een operatieve ingreep dan dient dit NIET nuchter gehouden te worden! Vooraf wordt een klinisch onderzoek verricht en in sommige gevallen (eigenlijk best altijd...) wordt vooraf een bloedonderzoek gedaan. We willen de risico's immers minimaliseren!

In de praktijk wordt gewerkt met gasanesthesie. Uw dier krijgt eerst een prikje en wordt vervolgens aan het toestel aangesloten. Groot voordeel van deze werkwijze: veilig want perfect regelbaar en de duur van de ingreep is van ondergeschikt belang.

Tijdens de anesthesie wordt uw dier bewaakt met aangepaste apparatuur. Zo voorzien we alles om de risico’s te minimaliseren en te zorgen dat uw dier zo spoedig mogelijk weer huiswaarts kan.

Types operaties die worden uitgevoerd:

Voor chirurgie wordt de prijs vooraf afgesproken, u staat dus niet voor vervelende verrassingen (lees extra kosten) als u uw dier komt ophalen.